تعمیر میکروفن گوشی موبایل



موقعی که می‌خوام صدامو ضبط کنم، صدای ضبط شده خیلی خوب نیست و اذیتم می‌کنه. یا وقتی می‌خوام از طریق شبکه اجتماعی وُیس بفرستم، صدام به خوبی ضبط نمی‌شه. شما هم این مشکلات رو شاید تجربه کرده باشید. امروزه میکروفن گوشی و کیفیت صدای ضبط شده، تاثیرات زیادی در ارتباط برقرار کردن با اطرفیان، مشتریان و دوستانمان دارد. چون همیشه حال و حوصله تایپ کردن رو نداریم. در این مطلب با ما همراه شو تا متوجه بشی ایرادات میکروفن چه مواردی هستن. و اینکه اصلا میکروفن باید تعویض بشه یا تعمیر!؟


تعریف میکروفن موبایل

میکروفن قسمتی از گوشی که دارای هفت لایه است که هر کدام از این لایه‌ها یک طیف صدایی را برای ما می‌توانند ضبط کنند. در اصل میکروفن، دارای یازده لایه است که چهار لایه به دلیل نیاز نداشتن به فرکانس (HZ) بالای صداهایی که روزمره از آنها استفاده می‌کنیم، قابل استفاده نیستند. میکروفن یکی از اصلی‌ترین قسمت‌های موبایل است که برای ارسال صدا و ضبط فیلم در برنامه‌های مختلف اعم از واتس اپ، اینستاگرام، تلگرام و... به کار می‌رود.

محل قرارگیری میکروفن

محل قرارگیری میکروفن در تمامی گوشی‌های مختلف متفاوت است. با این تفاسیر، می‌توان گوشی‌ها رو به دو دسته سری اندروید و سری IOS تقسیم‌بندی کرد. برای بهبود بخشیدن، ضبط صدا در گوشی‌های سری اندروید، از سال 2015 به بعد گوشی‌ها را با دو میکروفن عرضه کردند. در سال 2015 به قبل، گوشی‌ها دارای یک میکروفن بودند که تمام کارهای دریافت صدا و حذف صداهای اضافه را انجام می‌دادند. در سال 2015 اولین گوشی که دارای دو میکرفن بود،  SAMSUNG Galaxy s4 بود.

بعد از 2015، تغییراتی شگرف برای بهتر شدن تجربه مشتری انجام گرفت. یک میکروفن برای شفاف ضبط کردن صدا و میکروفن دیگر برای حذف صداهای اضافه به کار برده می‌شد. قسمت بالایی (شمالی) گوشی مربوط به کپسولی گوشی است که صدای افراد را می‌شنویم. قسمت پایینی (جنوبی) گوشی معمولا کنار سوکت شارژ قرار می‌گیرد که بعد از حذف شدن صداهای اضافه، صدای شفاف ما را برای مکالمه صوتی به فردی که با آن تماس گرفته‌ایم ارسال می‌کند؛ این امر بدون اتلاف وقت و به طور مداوم تا پایان تماس برقرار است.

میکروفن دوم که در بالای گوشی قرار دارد، وظیفه حذف صداهای اضافه از میکروفن پایین را به عهده دارد که آن هم بدون اتلاف وقت و کسری از ثانیه، تمامی این کارها را انجام می‌دهد. میکروفن‌های گوشی موبایل به دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند که می‌توان به میکروفن‌های دو پایه تا هفت پایه اشاره کرد. در بیشتر گوشی‌های امروزه از میکروفن‌های پنج پایه استفاده می‌شود.

گوشی‌های اپل، دارای سه میکروفن هستند. یکی از آنها برای گرفتن فیلم در سه جهت روبرو، بالا و پایین استفاده می‌شود. تمامی گوشی‌های اندروید دارای دو میکروفن هستند. یکی در قسمت بالایی (شمالی) و دیگری در قسمت پایینی (جنوبی) گوشی قرار می‌گیرند. گوشی‌های اپل هم به دلیل شفافیت بیشتر برای ضبط فیلم از یک میکروفن دیگر که کنار دوربین قرار دارد، استفاده می‌کند. در مجموع سه میکروفن هستند که برتری بالاتری نسبت به رقبای اندرویدی اختصاص داده است.

روش تست برای تعمیر میکروفن موبایل

برای تست میکروفن، می‌توان با برقراری تماس، فرستادن ویس در اپلیکیشن‌های شبکه‌های اجتماعی، همانند اینستاگرام، تلگرام، واتس اَپ و... تست گرفت. یا می‌توان با گرفتن فیلم و صحبت کردن در آن فیلم ضبط شده این تست را انجام داد. در گوشی‌های سامسونگ با شماره‌گیری *#0*# میکروفن اصلی و میکروفن شفاف‌سازی  صدا و حذف صداهای اضافه به طور جداگانه تست گرفت.

آیا تعمیر میکروفن موبایل امکان‌پذیر است؟

دلایل عمده خرابی میکروفن‌های گوشی عبارتند از:

  • رسیدن آب به اجزای داخلی موبایل
  • ضربه شدید
  • فشار باد زیاد به محل قرارگیری میکروفن

اما اکنون به سراغ این موضوع می‌رویم که میکروفن گوشی قابل تعمیر هست یا خیر!؟ در ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که برای تعمیرات میکروفن، باید قطعه‌ای را تعمیر کرد نه تعویض. اما بعضی از قطعه‌های گوشی قابلیت تعمیر را به ما نمی‌دهند. چون بسیار ظریف و مینیاتوری ساخته شده‌اند. بنابراین بعضی از قطعات را باید تعویض کرد. یکی از این نمونه قطعات، میکروفن گوشی و برخی از آی‌سی‌های گوشی است.

css آیا برای پاکسازی مجرای دریافتی صدا که به میکروفن ختم می‌شود، می‌توان از الکل استفاده کرد؟
به این دلیل که اگر الکل وارد هفت لایه ارتعاشی گیرنده صدا شود دیگر بازدهی به ما نخواهد داد و نیازمند تعویض میکروفن هست.
css در ایام کرونا برای تمیزکاری میکرفن گوشی چه کار باید کرد؟
برای تمیز کردن میکروفن، با دستمال الکلی می‌توان انجام داد، در غیر این صورت به گوشی و میکروفن آن، صدمه وارد می‌شود.

جدید ترین مقالات راین سرویس

ثبت درخواست تعمیر (۰۲۱۹۱۰۰۹۶۴۵)